Lite tips och egna tankar inför kommande fielddayevent på Station Linné 9 – 11 augusti

Här är lördagens program

Traditionellt när KRAS har bjudit in till Fieldday har vi bokat plats och betalat för att hamna lite vid sidan om övriga campare, vi har också kunnat labba tämligen fritt med antenntrådar och förlängningssladdar.
Denna gång är vi SK7CA / SK7RN gemensamt inbjudna och har att förhålla oss lite efter detta. Det är alltså Station Linné som bjuder in, och vill få ett samarbete med ”win – win”-effekt för flera inblandade.

Till vår hjälp finns ett mycket stort gräsfält som Station Linné sagt att man kan klippa upp, och kan erbjudas ”exklusivt” för oss radiofolk, men vi bör tänka på att det kommer även besökare till Station Linné, och (vilket är intressant för oss) besökare som är nyfikna på vår verksamhet efter det fokus som blivit efter mediala inslag i tidningar / radio / tv och såklart Internet efter årsmötet i Borgholm.

Station Linné ligger mycket högt, och har en väldigt fin utsikt, och därmed skiljer detta också också från tidigare event då vi i regel varit vid stranden. Att vi ligger så högt gör att vi kan titta lite mer på VHF och repeatertäckning mm.

Vad som inte finns är ”antennträd” för att hänga upp olika trådantenner etc. Vi skall nog denna gång räkna med att vi inte kan använde något av det som finns på Station Linné, mycket för att vi skall räkna med att många besökare inte har en aning om att det behövs antenner för att vi skall kunna använda radiovågorna.
Det innebär att du bör ha med dig allt material för att få prylarna att fungera och att vi får försöka hjälpas åt med att vara kluriga. Kanske det är läge att prova lite vertikaler?

Det är lite osäkert vilken effekt vi kan låna från stationens elsystem, mer info lär komma.

Tänk på att det finns ett program för lördag 10 augusti, kolla på SK7RN för ev. uppdateringar.

Leif -MCD